Sivut

sunnuntaina, huhtikuuta 04, 2010

Maa-aineksen vaihto

Vaihdoin sitte puitteni "mullat", eli maa-ainekset eilen.

Aloitin puksipuusta, sen pikkuruinen ruukku oli ihan täynnä juuria, leikkasin aika reippaasti pois ja jätin jonkinmoisen juuripaakun, katotaan miten se lähtee kasvamaan, vai tykkäskö kyttyrää. Uuden maa-aineksen sekoitin kestomullasta ja siitä paljon puhutusta Rainbow:in paakkuuntumattomasta kissanhiekasta/sorasta. Tälle puulle tuli ehkä hiukkasen enemmän multaa kuin soraa. Kaikkien ruukkujen pohjareiät peitin muuten sopivalla verkolla jonka löysin, joten kaikki sora ei pääse valumaan pois. Samalla istutin puun vähän tarkoituksella eripaikkaan sekä hiukkasen eri kulmaan kasvamaan - tuuleen...



Seuraavana vuorossa oli sitte fiikus. Sama operaatio. Vanha multa oli mun mielestä ihan kivan oloista, siinä näytti olevan jonkin verran seassa hiekkaa sekä vähä isompaa soraakin. Tätä puuta leikattiin myös rajusti ja maa-ainekseksi samaa mitä yllä, ehkä kuitenkin tässä hieman enemmän soraa. Katotaan mitä ficus tykkää. Jostain syystä ite olen mieltynyt tähän puuhun, tässä on jotain "pientä" - niin yksinkertaisen kaunista.



Viimeisenä sitte likusteri. Sen multa olikin aika vetistä, savista ja todella tiivistä. Lieneekö siinä osasyy siihen että mielestäni tuo puu ei oo voinu oikeen hyvin viime aikoina. Katotaan tämänki kohdalla mitä se tuumaa tästä operaatiosta. Juuria oli ruukku täynnä, joten leikkelin niitäki aika rajusti. Tälle tuli samanmoinen seos kuin ficukselle, eli aika reippaasti soraa suhteessa multaan.



Nyt katellaan pari viikkoa ja kastellaan ilman lannoitteita maltillisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti